Hong Kong

Het plaatje is genomen in de buurt van Xian op 11km hoogte, prachtig landschap aldus de piloot. Daarmee was ook officieel de nachtrust beëindigd. Niet dat ik zelf de slaap heb weten te vatten, daardoor ben ik inmiddels behoorlijk moe, best handig aangezien het hier nu 22:45 uur is.

De vlucht naar Hong Kong verliep zonder problemen, we waren zelfs 55 minuten voor op schema. In HK wordt het ook om 17:30 donker, dus toen ik om 19:30 bij mij hotel arriveerde kon ik alleen de lampjes bewonderen. Het is hier ontiegelijk druk en broeierig op straat, ik heb om 21:00 nog een hap rijst naar binnen gewerkt in een bruisend winkelcentrum waar verschillende toko’s van dezelfde tafels gebruik maken. Vervolgens heb ik nog een rondje gewandeld in de buurt van het hotel, wat opvalt? De inwoners van Hong Kong hebben een erg westerse smaak, zelfs zo erg dat op veel advertenties geen Chinees te bekennen is.

Ik val op straat in Hong Kong een beetje uit de toon, sowieso al qua postuur, maar ook met mijn backpack en wandelschoenen, daarmee had ik beter naar Australië door kunnen reizen want het vliegtuig zat vol met vooral 50+ echtparen die elders een expeditie gaan ondernemen, herkenbaar aan de complete Human Nature uitrusting. Een oudere Chinese dame in de metro kon de aanvaring met mijn wandelschoenen ook niet waarderen, wat ze precies voelde kon ik zo snel niet uit haar woorden opmaken.

Morgen met daglicht maar eens bekijken wat er elders in Hong Kong te beleven valt.

1 reactie

  1. Goedenavond zal voor jou wel goedemorgen zijn. Goed om te lezen dat de vlucht vlotter verlopen is dan het vluchtschema aangaf. Ik hoop dat het bij jou niet zo mistig is als hier, want anders zie je niet veel van Hong Kong.
    Papa

Reacties zijn gesloten.